Paras yleiskone (2023)

Onko sinulla aina ollut intohimoa leipomiseen ja kokkaamiseen, mutta tunnet, että sinulla ei ole riittävästi aikaa tehdä kaikkea itse? Tai oletko ammattilainen, joka haluaa kehittää taitojaan ja valmistaa herkullisia ja monipuolisia ruokia nopeammin sekä helpommin?

Olipa käyttötarpeesi mikä tahansa, yleiskone voi olla juuri se oikea työkalu keittiöösi. Yleiskoneet ovat nykyään erittäin monipuolisia ja tehokkaita. Ne ovat yksi keittiön tärkeimmistä laitteista, joka auttaa sinua säästämään aikaa ja vaivaa.

Keittiö on kodin sydän, joka kokoaa yhteen perheen ja ystävät yhteisen tavoitteen saavuttamiseksi – herkullisten ruokien valmistamiseksi ja nauttimiseksi yhdessä.

Keittiössä vietetään paljon aikaa valmistamalla erilaisia ​​ruokia, leipomalla herkkuja ja keittämällä maukkaita aterioita. Mutta keittiötyöt voivat joskus olla haastavia ja aikaa vieviä, ja tämä voi vaikuttaa ruoanlaiton nautintoon.

Tämä on syy, miksi yleiskoneet ovat tulleet niin tärkeäksi osaksi keittiötä. Yleiskone on monipuolinen ja käytännöllinen laite, joka voi auttaa sinua suoriutumaan monista keittiötehtävistä nopeammin ja vaivattomammin.

Tämän päivän markkinoilla on monia erilaisia yleiskonemalleja eri ominaisuuksilla ja hinnalla. Siksi onkin tärkeää valita juuri omaan tarpeeseen sopiva yleiskone.

Tässä artikkelissa vertailemme kolmea suosittua yleiskonetta: Kenwood Titanium Chef Baker KVL85.224SI, Kenwood Prospero+ in Silver KHC29.W0SI ja Kenwood Prospero+ in White KHC29.H0WH, jotta voit löytää juuri sinulle sopivan yleiskoneen.

Vertailuun valitut yleiskoneet ovat kaikki tunnettujen valmistajien tuotteita ja ne ovat suunniteltu helpottamaan keittiötyöskentelyäsi. Kaikissa yleiskoneissa on erilaisia toimintoja, jotka tekevät niistä monipuolisia ja sopivia moniin erilaisiin tehtäviin keittiössä. Tutustutaan nyt tarkemmin jokaiseen yleiskoneeseen erikseen.

Kaikista paras

Yleiskone Kenwood Titanium Chef

Yleiskone Kenwood Titanium Chef Baker KVL85.224SI on todella laadukas yleiskone, joka on suunniteltu erityisesti leivontaan. Sen tilavuus on suuri

Helpoin

Yleiskone Kenwood Prospero+

Kenwood Prospero+ in Silver KHC29.W0SI on monipuolinen yleiskone, joka sopii erityisesti pienempiin keittiöihin tai niille, jotka eivät tarvitse suurta kapasiteettia.

Edullisin

Yleiskone Kenwood Prospero+ in White

Kenwood Prospero+ in White KHC29.H0WH on edullinen yleiskone, joka tarjoaa monipuolisuutta keittiöön. Sen tilavuus on 4,3 litraa, mikä sopii hyvin pienempiin talouksiin.

Mikä on paras yleiskone?

Kun vertaillaan näitä kolmea yleiskonetta, voidaan huomata, että ne ovat erittäin monipuolisia ja sopivia moniin erilaisiin keittiötehtäviin.

Kaikissa kolmessa yleiskoneessa on erilaisia toimintoja, jotka mahdollistavat niiden käytön monenlaisten ruokien valmistamiseen, esimerkiksi leivontaan ja erilaisten taikinoiden sekoittamiseen.

Vertailemalla näitä kolmea yleiskonetta, voidaan todeta, että Yleiskone Kenwood Titanium Chef Baker KVL85.224SI on hieman parempi vaihtoehto muihin verrattuna, vaikka se onkin hieman kalliimpi.

Titanium Chef Baker KVL85.224SI:llä on suurin kapasiteetti 7 litraa, joten se soveltuu parhaiten suurempien ruokamäärien käsittelyyn. Se tarjoaa myös eniten nopeusvaihtoehtoja, joten käyttäjät voivat säätää nopeuden tarpeidensa mukaan.

Vertailun toinen yleiskone, Kenwood Prospero+ in Silver KHC29 W0SI on myös hyvä vaihtoehto, jolla on hyvä hinta-laatusuhde. Sen kapasiteetti on 4,3 litraa ja se tarjoaa viisi nopeusvaihtoehtoa, mikä on sopiva monille käyttäjille.

Kenwood Prospero+ in White KHC29.H0WH on puolestaan edullisin vaihtoehto, joka sopii hyvin pienempiin talouksiin. Sen kapasiteetti on myös 4,3 litraa, mutta se tarjoaa vain yhden nopeusvaihtoehdon.

Kaikissa näissä yleiskoneissa on ruostumattomasta teräksestä ja muovista valmistettu rakenne, mikä tekee niistä kestäviä ja helppohoitoisia. Voimakkuudessa on myös jonkin verran eroja, mutta kaikki koneet ovat riittävän tehokkaita moniin erilaisiin keittiötarpeisiin.

Hinta

Kun vertaillaan näiden kolmen yleiskoneen hintoja, voidaan todeta, että Kenwood Prospero+ in White KHC29.H0WH on selvästi edullisin vaihtoehto, joka maksaa vain 219 euroa. Se on hyvä vaihtoehto pienempiin talouksiin, jotka eivät tarvitse suurta kapasiteettia tai monipuolisia nopeusvaihtoehtoja.

Kenwood Prospero+ in Silver KHC29.W0SI on hieman kalliimpi vaihtoehto, joka maksaa 329 euroa. Tämä yleiskone tarjoaa kuitenkin enemmän nopeusvaihtoehtoja ja sen kapasiteetti on 4,3 litraa, mikä tekee siitä monipuolisen ja käytännöllisen vaihtoehdon useimpiin kotikeittiöihin.

Yleiskone Kenwood Titanium Chef Baker KVL85.224SI on kaikista kallein vaihtoehto, jonka hinta on 699 euroa. Tämä yleiskone tarjoaa suurimman kapasiteetin ja eniten nopeusvaihtoehtoja, joten se on paras vaihtoehto suurille perheille ja ammattikeittiöille, jotka tarvitsevat monipuolista ja tehokasta yleiskonetta.

Yhteenvetona voidaan todeta, että Kenwood Prospero+ in White KHC29.H0WH on erittäin edullinen vaihtoehto, mutta se sopii parhaiten pieniin talouksiin.

Kenwood Prospero+ in Silver KHC29.W0SI on hyvä valinta, kun tarvitaan enemmän monipuolisuutta ja kapasiteettia.

Kenwood Titanium Chef Baker KVL85.224SI on kallein, mutta se tarjoaa suurimman kapasiteetin ja eniten nopeusvaihtoehtoja, joten se on paras vaihtoehto ammattikeittiöille ja suurille perheille, jotka käyttävät yleiskonetta usein.

Käyttö ja huolto

Käyttö ja huolto ovat olennaisia tekijöitä yleiskoneen toiminnan kannalta.

Onneksi kaikki kolme yleiskonetta ovat suunniteltu erittäin helppokäyttöisiksi ja sopivat niin aloitteleville kuin kokeneemmillekin ruoanlaittajille. Käyttöohjeiden ja käyttöohjekirjojen avulla voit nopeasti päästä alkuun ja oppia käyttämään yleiskonetta oikein.

Kun käytät yleiskonetta, muista huolehtia sen säännöllisestä huollosta ja puhdistuksesta, jotta se pysyy hyvässä kunnossa pitkään. Huoltoon kuuluu yleensä osien puhdistaminen ja voitelu, jotta koneen toiminta pysyy sujuvana. Terien teroittaminen säännöllisesti auttaa pitämään ne terävinä ja varmistaa tehokkaan käytön.

Laitteen säilytys on myös tärkeä huomioida, sillä yleiskoneet vievät yleensä paljon tilaa keittiössä. On hyvä löytää sopiva säilytyspaikka, jossa se ei ole tiellä ja jossa se on helppo käyttää tarvittaessa. Suojakannen tai suojapussin käyttö auttaa suojaamaan laitetta pölyltä ja kosteudelta, joka voi vaikuttaa sen toimintaan.

Huolehtimalla yleiskoneesi huollosta ja säilytyksestä voit varmistaa sen pitkän käyttöiän ja hyvän toiminnan.

Muista myös tarkistaa takuuehdot ja mahdollisuudet huoltoon, mikäli laitteessa ilmenee teknisiä ongelmia. Näin voit nauttia yleiskoneesi tarjoamasta hyödystä ja helpotuksesta ruoanlaitossa vuosia eteenpäin.

Lopuksi haluamme muistuttaa, että yleiskone on investointi, joka maksaa itsensä takaisin moninkertaisesti ajan säästön ja helppouden muodossa. 

Kaikista parhaimmaksi yleiskoneeksi valikoitui Kenwood Titanium Chef Baker. Se on monipuolisin ja se pystyi suoriutumaan monista erilaisista testeistämme parhaiten. Tässä yhdistyy helppous ja tehokkuus joka pystyy suoriutumaan mistä tahansa!

Paras yleiskone

Yleiskone Kenwood Titanium Chef Baker KVL85.224SI

Yleiskone Kenwood Titanium Chef Baker KVL85.224SI on todella laadukas yleiskone, joka on suunniteltu erityisesti leivontaan. Sen tilavuus on suuri, sillä se pystyy käsittelemään jopa seitsemän litraa raaka-aineita kerrallaan.

Yleiskoneessa on myös säädettävä nopeus, jossa on kymmenen eri nopeusvaihtoehtoa, joten sen avulla voit valmistaa erilaisia ​​reseptejä vaivattomasti.

Tämän yleiskoneen materiaalit ovat pääosin ruostumatonta terästä ja muovia, mikä tekee siitä kestävän ja helppohoitoisen. Se on myös tehokas, sillä sen moottorin voimakkuus on 1200 wattia, mikä takaa sen, että yleiskoneen käyttö on nopeaa ja tehokasta.

Kyseisen yleiskoneen hinta on kuitenkin hieman kallis, sillä sen hinta on noin 699 euroa. Tämä voi olla este niille, jotka etsivät budjettiystävällistä vaihtoehtoa. Lisäksi sen suuri koko voi olla hankala niille, joilla on rajallisesti tilaa keittiössään.

Kaiken kaikkiaan Yleiskone Kenwood Titanium Chef Baker KVL85.224SI on laadukas ja tehokas yleiskone, joka sopii erinomaisesti niille, jotka rakastavat leipomista ja haluavat laitteeltaan suurta kapasiteettia.

Sen hinta ja koko voivat kuitenkin olla hankalia niille, jotka etsivät edullisempaa ja pienempää vaihtoehtoa.

Yleiskone Kenwood Prospero+ in Silver KHC29.W0SI

Kenwood Prospero+ in Silver KHC29.W0SI on monipuolinen yleiskone, joka sopii erityisesti pienempiin keittiöihin tai niille, jotka eivät tarvitse suurta kapasiteettia.

Yleiskoneessa on tilavuutta 4,3 litraa, joten se sopii hyvin esimerkiksi pieneen kotitalouteen. Lisäksi sen säädettävä nopeus, jossa on viisi eri vaihtoehtoa, takaa sen, että yleiskone sopii eri resepteihin ja raaka-aineisiin.

Yleiskoneen materiaalit ovat pääosin ruostumatonta terästä ja muovia, joten se on kestävä ja helppohoitoinen. Sen moottorin voimakkuus on 1000 wattia, joten se on riittävän tehokas moniin erilaisiin tehtäviin keittiössä.

Tämän yleiskoneen suurimpana etuna on sen kompakti koko ja kohtuullinen hinta. Se on erinomainen valinta niille, joilla on rajallinen tila keittiössään ja etsivät budjettiystävällistä vaihtoehtoa. Lisäksi sen helppokäyttöisyys ja monipuolisuus tekevät siitä erinomaisen yleiskoneen aloittelijoille.

Kenwood Prospero+ in Silver:in haittapuolena on sen pienempi kapasiteetti, joten se ei sovi suurten ruokamäärien käsittelyyn. Lisäksi sen viisi nopeusasetusta saattaa olla rajoittava tekijä niille, jotka etsivät suurempaa nopeus vaihtoehtojen kirjoa.

Kaiken kaikkiaan Kenwood Prospero+ in Silver KHC29.W0SI on laadukas ja monipuolinen yleiskone, joka sopii erityisesti pienempiin keittiöihin ja budjettiystävälliselle kuluttajalle. Sen pienempi kapasiteetti ja rajoitetut nopeusasetukset voivat olla rajoittavia tekijöitä, mutta sen kompakti koko ja helppokäyttöisyys tekevät siitä erinomaisen valinnan aloittelijoille.

Yleiskone Kenwood Prospero+ in White KHC29.H0WH

Kenwood Prospero+ in White KHC29.H0WH on edullinen yleiskone, joka tarjoaa monipuolisuutta keittiöön. Sen tilavuus on 4,3 litraa, mikä sopii hyvin pienempiin talouksiin.

Yleiskoneen materiaalit ovat pääosin ruostumatonta terästä ja muovia, joten se on kestävä ja helppohoitoinen. Lisäksi sen moottorin voimakkuus on 1000 wattia, joten se on tarpeeksi tehokas moniin erilaisiin tehtäviin keittiössä.

Tämän yleiskoneen etuna on sen edullinen hinta, joka tekee siitä hyvän vaihtoehdon niille, jotka etsivät budjettiystävällistä yleiskonetta.

Sen kompakti koko tekee siitä myös hyvän valinnan niille, joilla on rajoitettu tila keittiössään. Lisäksi sen helppokäyttöisyys tekee siitä hyvän yleiskoneen aloittelijoille.

Kyseisen yleiskoneen haittapuolena on sen pienempi kapasiteetti, joten se ei sovellu suurten ruokamäärien käsittelyyn. Lisäksi sen vain yksi nopeusasetus saattaa olla rajoittava tekijä niille, jotka etsivät suurempaa nopeusvaihtoehtojen kirjoa.

Kaiken kaikkiaan Kenwood Prospero+ in White KHC29.H0WH on hyvä vaihtoehto niille, jotka etsivät edullista ja helppokäyttöistä yleiskonetta. Sen pienempi kapasiteetti ja vain yksi nopeusasetus voivat olla rajoittavia tekijöitä, mutta sen edullinen hinta ja kestävä materiaali tekevät siitä silti houkuttelevan vaihtoehdon budjettitietoisille kuluttajille.

Tärkeimmät huomioitavat asiat yleiskonetta ostettaessa

Yleiskone on ehdottomasti yksi monipuolisimmista ja käytännöllisimmistä keittiövälineistä, jonka avulla voit valmistaa monenlaisia herkullisia ruokia helposti ja nopeasti. Kun olet hankkimassa yleiskonetta, on tärkeää ottaa huomioon erilaisia seikkoja, jotta löydät juuri sinulle sopivan vaihtoehdon.

1. Käyttötarkoitus

Ensimmäinen ja tärkein asia, joka on otettava huomioon yleiskonetta valittaessa, on sen käyttötarkoitus. Jos aiot käyttää konetta lähinnä leivontaan, saatat tarvita sellaisia lisäominaisuuksia kuten erilaiset taikinakoukut, vispilät ja sekoittimet.

Toisaalta, jos aiot käyttää konetta ruoanlaittoon, sinun kannattaa harkita yleiskonetta, jossa on erilaisia teriä, joiden avulla voit pilkkoa, silputa ja jauhaa aineksia. Jos sinulla on tarve sekä leivonnalle että ruoanlaitolle, saatat haluta valita monipuolisemman yleiskoneen, jossa on sekä taikinakoukkuja että teriä.

Tällainen kone voi auttaa sinua tekemään monipuolisia ruokia ja leivonnaisia, kuten pizzapohjia, leipiä, keittoja ja kastikkeita.

2. Toiminnot

Tarkista yleiskoneen erilaiset toiminnot. Yleiskoneissa on yleensä monia eri toimintoja, kuten esimerkiksi leivontatarvikkeita, jauhatuslaitteita, blendereitä ja monitoimikoneita. Jokaisella näistä toiminnoista on oma erityinen käyttötarkoituksensa, joten on tärkeää miettiä, mitkä niistä ovat juuri sinulle tärkeitä ja tarpeellisia. 

3. Teho

Kiinnitä huomiota yleiskoneen moottorin tehoon. Tehokkaampi moottori mahdollistaa nopeamman ja tehokkaamman ruoanlaiton ja leivonnan, joten valitse yleiskone, jonka moottorin teho vastaa tarpeitasi.

Tehokkaampi moottori voi kuitenkin tarkoittaa myös suurempaa hintaa, joten kannattaa miettiä budjettiasi ennen ostopäätöstä. Jos budjettisi on rajallinen, voit harkita hieman vähemmän tehokkaan moottorin omaavaa yleiskonetta, joka silti vastaa tarpeitasi.

On myös tärkeää muistaa, että moottorin tehokkuus voi vaikuttaa yleiskoneen kestävyyteen. Tehokkaamman moottorin omaava yleiskone saattaa olla kestävämpi ja pitkäikäisempi kuin vähemmän tehokkaan moottorin omaava yleiskone. Tämä on tärkeä asia huomioida etenkin, jos aiot käyttää yleiskonetta säännöllisesti.

4. Koko ja paino

Tarkista yleiskoneen koko ja paino. Yleiskoneet ovat yleensä melko suuria ja painavia laitteita, joten varmista, että sinulla on tarpeeksi tilaa säilyttää sitä keittiössäsi ja että pystyt siirtämään sen helposti tarvittaessa.

Jos sinulla on pieni keittiö, saatat joutua harkitsemaan kompaktimpaa yleiskonetta, joka vie vähemmän tilaa. Tällöin on tärkeää varmistaa, että valitsemasi yleiskone mahtuu keittiöön ja että se on tarpeeksi kevyt sekä helppo siirtää tarvittaessa.

Toisaalta, jos sinulla on suurempi keittiö, saatat haluta harkita isompaa yleiskonetta, joka tarjoaa enemmän toimintoja ja kapasiteettia.

Tällöin on tärkeää varmistaa, että yleiskone mahtuu keittiöön ilman, että se vie liikaa tilaa, ja että se on tarpeeksi kestävä käyttää säännöllisesti.

5. Hinta

Lopuksi, vertaile eri yleiskonemalleja ja niiden hintoja. Halvin vaihtoehto ei aina ole paras, mutta yleensä on järkevää valita laadukas yleiskone, joka kestää käyttöä pitkään.

Ennen ostopäätöksen tekemistä on hyvä tutustua eri yleiskonemallien ominaisuuksiin ja vertailla niitä toisiinsa. Tämä auttaa sinua löytämään yleiskoneen, joka sopii parhaiten tarpeisiisi ja budjettiisi.

Vertailu voi sisältää esimerkiksi hintavertailua, toimintavertailua ja vertailua eri merkkien välillä. Hintavertailu on yksi tärkeimmistä tekijöistä, kun vertaillaan eri yleiskonemalleja.

On tärkeää löytää yleiskone, joka tarjoaa tarvitsemasi ominaisuudet ja toiminnot, mutta myös sopii budjettiisi. Yleensä laadukkaat yleiskonemallit ovat kalliimpia, mutta niiden kestävyyden ja tehokkuuden vuoksi ne voivat olla hyvä sijoitus.

Näiden huomioiden avulla voit löytää juuri sinulle sopivan yleiskoneen, joka helpottaa arkea keittiössäsi ja mahdollistaa monipuolisen ruoanlaiton sekä leivonnan. Muista, että yleiskone on sijoitus keittiöösi joten valitse laadukas vaihtoehto, joka kestää käyttöä pitkään ja helpottaa arkeasi. Valitse siis oma yleiskoneesi huolellisesti ja aloita sen käyttö, niin voit nauttia monipuolisista herkuista ja helppoudesta keittiössäsi!

Yhteenveto

Yleiskoneet ovat erittäin käteviä keittiövälineitä, jotka tekevät ruoanlaitosta helppoa ja vaivatonta. Olipa kyseessä sitten kotikokki tai ammattilainen, jokaisen keittiössä tulisi olla yleiskone.

Erilaisia vaihtoehtoja on tarjolla eri hintaluokissa ja ominaisuuksilla, joten jokainen löytää varmasti oman tarpeisiinsa sopivan yleiskoneen.

Artikkelissa mainituista yleiskoneista Bosch CreationLine MUM5 MUM58020 on edullinen ja luotettava vaihtoehto, kun taas KitchenAid Classic 5K45SSEBM tarjoaa hieman enemmän suorituskykyä ja monipuolisuutta. Xiaomi Master Chef BHR5930EU on huippuluokan yleiskone, joka sopii vaativammalle käyttäjälle.

Lopullinen päätös riippuu kuitenkin monesta tekijästä, kuten omasta budjetista, käyttötarpeista ja henkilökohtaisista mieltymyksistä.

Kun valitset yleiskonetta, on tärkeää miettiä, millaisia ruokia haluat valmistaa ja kuinka usein käytät yleiskonetta. Esimerkiksi, jos olet intohimoinen leipuri, kannattaa harkita tehokkaampaa yleiskonetta, joka pystyy käsittelemään raskaampia taikinoita ja vaivaamaan taikinaa pidempiä aikoja. Jos taas käytät yleiskonetta vain satunnaisesti, voi edullisempi vaihtoehto olla parempi valinta.

Kaiken kaikkiaan yleiskone on investointi, joka tekee ruoanlaitosta entistä helpompaa ja mukavampaa.

Yleiskoneen käyttöönotto keittiössäsi on kuin avaisit uusia ruoanlaittomahdollisuuksia, joita et ole koskaan aiemmin kokeillut.

Valitsemalla laadukkaan yleiskoneen, voit nauttia vuosien ajan herkullisista ruoista, jotka ovat valmistettu helposti ja vaivattomasti. Tämä on investointi, joka kannattaa tehdä, jos haluat kehittää taitojasi keittiössä ja nauttia herkullisista ruoista perheesi ja ystäviesi kanssa.

Valitse siis yleiskone, joka sopii juuri sinun tarpeisiisi ja jolla valmistat herkullisia ruokia vuosia eteenpäin!

FAQ Yleiskone

Yleiskone on erinomainen työkalu keittiössä, joka voi auttaa sinua tekemään monenlaisia ruokalajeja ja leivonnaisia. Yleiskoneen avulla voit säästää aikaa ja vaivaa, sillä se tekee monia tehtäviä puolestasi. Yleiskone on usein monipuolisempi ja tehokkaampi kuin muut keittiölaitteet, kuten tehosekoittimet tai sauvasekoittimet. 

Yleiskoneella voit tehdä monia erilaisia tehtäviä keittiössä, kuten vaivata taikinaa, sekoittaa taikinaa tai täytettä, leikata juureksia tai vihanneksia, vatkaa kermaa tai munanvalkuaisia, jauhaa lihaa, tehdä jäätelöä ja paljon muuta.

Kannattaa huomioida oma budjetti, käyttötarpeet ja mieltymykset, kun hankit yleiskonetta. On hyvä miettiä, kuinka paljon yleiskonetta tulee käyttämään, sillä se vaikuttaa laitteen moottorin tehon tarpeeseen. Jos aiot käyttää konetta säännöllisesti ja monipuolisesti, kannattaa harkita tehokkaampaa konetta. 

Yleiskoneen huoltoon kuuluu yleensä laitteen puhdistaminen ja säilytys. Laitteen osat on hyvä puhdistaa käytön jälkeen ja tarvittaessa terät voi teroittaa. Laitteen säilytys on myös tärkeää, jotta se ei altistu kosteudelle tai pölylle. Tarkista aina ensin valmistajan ohjeet, kun puhdistat ja säilytät laitetta.

Osia voi yleensä pestä astianpesukoneessa, mutta tarkista aina ensin valmistajan ohjeet ja varmista, että osat kestävät astianpesukoneen kuumuutta ja kemikaaleja.

Kyllä, yleiskoneen moottorin teho vaikuttaa laitteen käyttöön ja sen suorituskykyyn. Tehokkaampi moottori tekee koneesta monipuolisemman ja tehokkaamman, ja se soveltuu paremmin esimerkiksi leivontaan tai raskaampiin tehtäviin.

Yleiskoneisiin on saatavilla erilaisia lisäosia, kuten pastan valmistukseen tarkoitettuja teriä, lihamyllyä ja jäätelökoneita. Näitä lisäosia voi olla hyödyllistä hankkia, jos aikoo käyttää konetta monipuolisesti eri tehtävissä. On hyvä tarkistaa, mitä lisäosia yleiskoneeseen on saatavilla ja kuinka ne sopivat omaan käyttötarpeeseen. 

Yleiskoneen käyttöikä riippuu sen laadusta ja käytöstä. Hyvin hoidettu ja säännöllisesti huollettu yleiskone kestää yleensä useita vuosia. Kannattaa tarkistaa valmistajan takuu ja huoltopalvelut ennen konetta ostettaessa.