Paras vihreä tee

Kaikki eivät nauti kahvista, ja joskus tee onkin mukava vaihtoehto kahville. Vihreä tee on suosittu valinta sen hyvän maun ja terveyshyötyjen ansiosta, sekä sitä voi juoda niin kuumana kuin kylmänä.

Vihreän teen makea maku ja tuoksu tekevät siitä suositun, ja sen terveysedut lisäävät sen viehätystä.

Tässä artikkelissa esittelemme 3 parasta vihreää teetä, tarjoten vaihtoehtoja jokaiseen makuun.

Paras vihreä tee heti:

  1. Terveellisin vihreä tee: Lune Tea Ceremonial Matcha
  2. Vihreä tee illalla: Matcha-iri Karigane (Gyokuro Kukicha)
  3. Paras vihreä tee laihdutukseen: Sencha Kura Shizuoka

Vihreä tee kofeiini

Vihreän teen sisältämä piristävä aine, kofeiini, voi vaihdella paljon. Eri tekijät voivat vaikuttaa, kuten mistä tee on kerätty ja miten se on tehty.

Yleensä yhdessä pienessä kupillisessa (noin 2,3 dl) vihreää teetä on 25 mg kofeiinia. Määrä voi olla pienempi esimerkiksi 12 mg, tai se voi olla suurempi, jopa 75 mg.

Tämä määrä on vähemmän kuin joissain muissa teelaaduissa, kuten mustassa teessä. Yksi tapa arvata, kuinka paljon kofeiinia teessä on, on maistaa, kuinka katkeraa se on. Katkerampi maku tarkoittaa yleensä enemmän kofeiinia, koska kofeiini maistuu katkeralta.

Mikä on paras vihreä tee?

Lune Tea Ceremonial Matcha on erinomainen valinta sen korkean laadun ja terveyshyötyjen vuoksi. Tämä matcha on viljelty Kiotossa, joka tarjoaa syvän umamisen maun ja raikkaan vihreyden.

Tervellisin vihreä tee

1. Lune Tea Ceremonial Matcha

Maku ja aromi
Laatu
Terveyshyödyt
Hinta-laatusuhde
95 %

Kokonaispisteet

Yhteenveto

Japanilainen seremoniallinen matcha-jauhe Kiotosta, joka on suunniteltu keskittymisen ja meditaation tueksi. Sen umaminen maku ja kirkkaan vihreä väri sopivat täydellisesti teeseremonioihin ja matcha-latteihin.

Tämä japanilainen matcha-jauhe tulee Etelä-Japanista, Kioton alueelta, joka on tunnettu teentuotantonsa korkeasta laadusta. Sen valmistus perustuu kevään ensimmäiseen satoon, mikä takaa parhaan mahdollisen maun ja tuoreuden.

Vihreä tee illalla

2. Matcha-iri Karigane (Gyokuro Kukicha)

Maku ja aromi
Laatu
Terveyshyödyt
Hinta-laatusuhde
88 %

Kokonaispisteet

Yhteenveto

Illalla nautittuna Matcha-iri Karigane auttaa rauhoittumaan ja rentoutumaan. Sen pehmeä maku ja rauhoittavat ominaisuudet tekevät siitä täydellisen valinnan iltaisin, kun päivän kiireet ovat ohi ja on aika laskeutua yöpuulle.

Gyokuro on varjossa kasvatettu vihreä tee, joka on kuuluisa sen syvän umamin mausta. Se yhdistetään Kariganeen, joka koostuu teepensaan varsista ja suonista, tuoden mukanaan mietoa makeutta. 

Paras vihreä tee laihdutukseen

3. Sencha Kura Shizuoka

Maku ja aromi
Laatu
Terveyshyödyt
Hinta-laatusuhde
90 %

Kokonaispisteet

Yhteenveto

Shizuoka Fukamushi Sencha Kura on laadukas, syvähöyrytetty japanilainen sencha-tee Shizuokasta. Se tarjoaa makean ja vähemmän ruohomaisen maun, joka ilahduttaa teeharrastajia. Tämä tee on erinomainen valinta laihdutukseen tukemaan terveellistä elämäntapaa.

Shizuoka Fukamushi Sencha Kura on korkealaatuinen japanilainen sencha-tee, joka tulee Shizuokasta, Japanin kuuluisalta teentuotantoalueelta. Tämän alueen teet tunnetaan erinomaisesta laadustaan ja maustaan, koska alueella kasvatetaan yli puolet Japanin teestä.

Vihreän teen valmistus

Vihreän teen valmistus vaatii tarkkuutta. Lämpötilan tarkka säätö auttaa välttämään teen ylikuumenemista. Teepannu helpottaa tätä prosessia suunnattomasti, joten sellaiseen investoiminen voi olla kannattavaa!

Vihreä tee laihdutus

Vihreä tee sisältää aineita, jotka voivat hieman nopeuttaa aineenvaihduntaa ja tukea rasvanpolttoa, erityisesti liikunnan ohella.

Vihreän teen valinta

Valitessasi vihreää teetä voi aluksi tuntua vaikealta, mutta näitä seuraavia asioita harkitsemalla löydät parhaimman mahdollisen vihreän teen varmasti:

Yhteenveto

Kategoria

Merkki

Vihreä tee

Terveellisin vihreä tee

Lune

Ceremonial Matcha

Vihreä tee illalla

Moccamaster

Automatic thermo

Paras vihreä tee laihdutukseen

Wilfa

CM9B-T125

Kun haluat löytää vihreän teen, joka täyttää niin makuaistisi; Gyokuro on tunnettu syvästä umamin maustaan ja on ihanteellinen vaihtoehto etsittäessä teetä, joka rentouttaa ja virkistää mieltä iltaisin.

Karigane ja Matcha-iri Karigane tarjoavat pehmeämpiä vaihtoehtoja, joissa yhdistyy Gyokuron täyteläisyys ja hienostunut makeus. Ne ovat loistava valinta, kun haluat nauttia teehetkestä ilman vahvaa kofeiinipitoisuutta.

Valinnanvaraa on paljon, ja jokainen vihreän teen lajike tarjoaa omanlaisensa elämyksen. Kokeilemalla löydät sen, mikä sopii parhaiten sinun rytmiisi – olipa se sitten aamun piristys tai iltaisen rentoutumisen lähde.