Paras teekannu

Pitkän aikaa ihmiset käyttivät liesitasoja keittääkseen teetä kodeissaan, kunnes sähköinen teenkannu tuli suosituksi tavaksi keittää teetä. Markkinoilla liedellä toimivia keittimiä on luultavasti enemmän erilaisia ​​tyyliltään ja väriltään kuin sähkökeittimiä, ja niissä on se vanhanaikainen retro tunnelma, jota jotkut ihmiset kaipaavat keittiössään. Teekannut sen sijaan ovat yleensä helpompia, tyylikkäämpiä ja mukavampia käyttää, ja niistä löytyy mahtavia vaihtoehtoja huipputeknisten keittiölaitteiden ystäville.

Kun ostat teekannua, on tärkeää ottaa huomioon kaikki käytettävissäsi olevat ominaisuudet. Esimerkiksi monet liesitasoiset teekannut ovat pieniä, joten ne eivät todennäköisesti vie paljon tilaa, mutta niiden materiaalilla ja kapasiteetilla on merkitystä riippuen siitä, kuinka usein niitä tulee oikeasti käytettyä. Pidimme nämä ominaisuudet mielessämme, kun testasimme parhaita teekannuja. Kaikki tuotteet lähetettiin tiimimme kriitikoilemme testailtaviksi, ja näihin kiinnitimme huomiota: kuinka kauan parin teekupin valmistaminen kesti, miltä kiehuvan veden kaataminen tuntui ja oliko teenkeitin helppo puhdistaa.

Auttaaksemme sinua valitsemaan seuraavan teenkeittimen, olemme valinneet parhaat teet meidän tiimimme valitsemista parhaista teemauista, joiden avulla sinäkin voit valmistaa täydellisen kupin teetä.

Alta löydät parhaat teekannut ja tarkemmat arviot niistä:

Bodum ASSAM-teekannu

Bodumin ASSAM-sarjan klassinen teekannu hyödyntää samaa uuttamismenetelmää kuin suositut pressopannut. Valmistusprosessi on sen ansiosta täydellisesti hallinnassa irtoteetä käytettäessä, ja se antaa lopulta maukkaamman ja paremman lopputuloksen. 

Bredemeijer Jing-teekannu

Bredemeijer Jing on vakaa ja upea valurautainen teekannu. Kolme kaunista värivaihtoehtoa: sininen, vihreä ja musta. Teekannu jakaa lämmön tasaisesti, ja emaloitu sisäpinta pitää teen lämpimänä pitkään. Kannusta on helppo kaataa. Kannun tilavuus on jopa 1,2 litraa

Marimekko Unikko-teekannu

Teekannu on valmistettu valkoisesta kivitavarasta, ja sen vetoisuus on 7 desilitraa. Se kestää konepesun, uunin, mikroaaltouunin ja pakastuksen. Muista poistaa kannun pohjassa oleva tuotetarra ennen käyttöä, sillä se sisältää metallia.

Arabia Muumi teekannu

Tove Janssonin viimeiseen Muumi-romaaniin, ‘Muumilaakson marraskuu’ sekä ‘Muumipappa ja meri’ -kirjaan pohjautuva uusi Arabian astiasto on nimeltään ‘Alkuperää kunnioittaen’. Tässä on siitä kokoelmasta tyylikäs muumi teekannu. 

Kapasiteetti

Teekannulla voit valmistaa jopa 7 kuppia, mutta markkinoilta löytyy joitain pienempiä ja suurempia määriä myös tarpeen vaatiessa. Jos haluat juoda paljon teetä tai käyttää vettä suurten ruokamäärien valmistamiseen, tarkista kapasiteetti, että sen vähimmäiskapasiteetti riittää tarpeisiisi. Suosittelemme ottamaan suurempi kokoisen teekannun, koska siitä ei ole haittaa.

Ominaisuudet

Halutaaksesi varmistaa, että teenkeitin toimii tehokkaasti kaikilla lämmönlähteillä. Huomioi, että valurautaiset teenkeittimet voivat naarmuttaa esimerkiksi induktiolieden pintaa. Ota myös huomioon teenkeittimen paino, joka voi tulla liiankin raskaaksi, kun vettä lisätään. Joten jos se on ongelma, etsi kevyt mallinen teenkeitin. Kaikista liesitason teenkeittimissä tulee löytyä kyky viheltää varoittaakseen, kun vesi alkaa kiehua.

Mikä on paras teekannu?

Parhaimmaksi teekannuksi pääsi Bodum Assam teekannu. Sen uuttamismenetelmä hyödyntää samaa tyyliä kuin suositut pressopannut. Sen ansiosta se antaa lopulta maukkaamman ja paremman lopputuloksen teesi maulle. Myös teekannu on hyvä sisutus menetelmä.

1. Bodum ASSAM-teekannu

(Lasinen teekannu)

Bodumin ASSAM-sarjan klassinen teekannu hyödyntää samaa uuttamismenetelmää kuin suositut pressopannut. Valmistusprosessi on sen ansiosta täydellisesti hallinnassa irtoteetä käytettäessä, ja se antaa lopulta maukkaamman ja paremman lopputuloksen. 

Yksinkertainen ja tyylikäs teekannu on valmistettu borosilikaattilasista, joka pitää lämmön tavallista lasia paremmin. Kannuun kuuluva kätevä suodatin voidaan myös pestä astianpesukoneessa. 

Lisätiedot:

 • Kaunis ja pelkistetty muotoilu
 • Täydellinen irtoteelle
 • Suodatin kestää pesun astianpesukoneessa

2. Bredemeijer Jing-teekannu

(Japanialainen teekannu)

Bredemeijerin kaunis ja tukeva Jing-teekannu on valmistettu hienosta valuraudasta ja se on saatavana kolmessa eri värissä: sininen, vihreä ja musta. Teekannun tilavuus on 0,8 litraa. Kannu jakaa lämmön tasaisesti. Sen sisäpinta on emaloitu, joten se pitää teen lämpimänä pitkään. Kannun mukana on ruostumattomasta teräksestä valmistettu suodatin. Jokainen kannu valmistetaan Hollannissa koneellisesti mutta kiillotetaan täydellisen ja huippulaadukkaan tuloksen saamiseksi käsin. Tyylikäs perinteinen japanilainen muotoilu. Kannusta on helppo kaataa. Kahva ja nuppi lämpiävät vain haaleiksi, joten kannu ei myöskään polta sormia.

Lisätiedot:

 • Kaunis valurautainen teekannu
 • Sisältää teesuodattimen
 • Tilavuus 0,8 litraa

3. Arabia Muumi teekannu

(Arabia teekannu)

Tunteikas kertomus Muumista. Muumipappa ottaa perheensä ja muuttaa majakkaan, jossa he aloittavat uuden elämän. Uusi elämä on Muumiperheelle kovaa ja kuluttavaa, se pistää heidät miettimään keitä he oikeastaan ovat. Alkuperää kunnioittaen on alunperin kaksi toisiinsa kietoutuvaa kertomusta, “Muumipappa ja meri” ja “Muumilaakson marraskuu” ja tässä melankolisessa tarinassa heijastaa Tove suruaan ja ikäväänsä edesmennyttä äitiään kohtaan. Samalla hän heijastaa elämän muuttumista ja sen tuomia mahdollisuuksia. Teenkeitin on valmistettu laadukkaasta Arabian posliinista. Tämä on teekannu on myös konepesun kestävä, joten se on todella helposti pestävä

Lisätiedot:

 • Koko: 70 cl
 • Materiaali: Posliini
 • Konepesun kestävä
 • Uunin- ja mikroaaltouunin kestävä

4. Marimekko Unikko-teekannu

(Marimekko teekannu)

Marimekon kaunis teekannu tuo keittiöön takuulla piristystä. Kannusta on saatavana kaksi eri kuvio- ja värivaihtoehtoa: punasävyinen klassinen Unikko ja tyylikäs mustavalkoinen Räsymatto.

Teekannu on valmistettu valkoisesta kivitavarasta, ja sen vetoisuus on 7 desilitraa. Se kestää konepesun, uunin, mikroaaltouunin ja pakastuksen. Muista poistaa kannun pohjassa oleva tuotetarra ennen käyttöä, sillä se sisältää metallia.

Lisätiedot:

 • Saatavana kaksi kuviovaihtoehtoa
 • Valmistettu kivitavarasta
 • Konepesun kestävä

Miksi käyttää teekannua?

Oletko yksi niistä ihmisistä, jotka käytännössä elävät ja hengittävät teetä joka päivä saadakseen sinut rentoutumaan ja selviytymään päivästä toimistossa? Silloin kannattaa ehdottomasti käyttää teekannua!

Ihmisille, jotka eivät ole innokkaita teen juomisen faneja, kuulee joskus erilaisia ​​ammattislangeja, joista he usein hämmentyvät.

Teen juojana sinun pitäisi tietää ero teepannun ja teekannun välillä.

Ilmeisesti nämä ovat kaksi hyvin eri asiaa, ja jos olet todellinen teen asiantuntija, pystyt kertomaan eron näiden kahden välillä sydämenlyönnissä. Normaalille ihmiselle, joka ei juo teetä säännöllisesti, nämä kaksi termiä voidaan usein vaihtaa keskenään ja sekoittaa samaksi asiaksi, mutta todellisuudessa se ei ole sitä.

Teekannuilla ja teepannuilla voi joskus olla samat ominaisuudet, esimerkiksi ne näyttävät samalta, mutta niillä on täysin erilaiset toiminnot teen ystävien maailmassa.

Joten nyt saatat kysyä, mitä eroa näiden kahden välillä on, jos ne voivat joskus näyttää täsmälleen samalta? Ensinnäkin teepannua käytetään yleensä lieden päällä lämmittämään teetä varten käytettävää vettä.

Se on monikäyttöinen, mikä tarkoittaa, että sillä voi keittää yksinkertaisen veden valmistamaan teetä tai mitä tahansa kuumaa vettä vaativaa juomaa.

Mitä tulee teepannuun, olet ehkä huomannut, että sitä käyttävät enemmän vanhanaikaiset ihmiset. Kahvikannu on enemmän modernimpi ja tätä päivää, koska sillä on helppo keittää nopeasti teetä.