Paras erikoiskahvi (2023) vertailu

Tässä oppaassa Kahvimaisteri näyttää sinulle 3 yksinkertaista kysymystä, jotka sinun tulee kysyä itseltäsi, kun olet valitsemassa kahvipapuja. Se tekee täydellisten kahvipapujen valinnasta helppoa, ja kahvisi maistuu paljon paremmalta. Paljastamme myös yleisen “papujen valinta” -virheen, jonka useimmat kahvin ystävät tekevät tilattaessaan verkossa. Tein tätä samaa virhettä vuosia.

Lopuksi tiimimme on koonnut luettelon parhaista kahvipavuista, jotka kahviasiantuntijat ja -tutkijat ovat arvioineet. Lue kanssamme tämä, kun matkustamme ympäri maailmaa ja vastaamme kysymykseesi: mitkä kahvipavut ovat sinulle parhaita?

1.Pääsiäiskahvipavut

Aromikas, herkkä ja tasapainoinen pääsiäissekoitus on 100 % arabicaa. Pavut ovat peräisin kaukomailta: Brasiliasta, Hondurasista ja Intiasta.

2. Specialty kahvipavut ”Brazil Santa Luzia”

 Tämän kahvin tasapainoinen maku yhdistää makeita maidon, suklaan ja karamellin vivahteita virkistävällä kypsien hedelmien aromilla.

3. Erikoiskahvi ”Maragogype”

Hunajan ja kinuskin makea aromi siirtyy sulavasti tasapainoiseen hapokkuuden ja makeuden ensimmäisiin makuvivahteisiin, jättäen myöhemmin mausteisen ja yrttisen pitkäkestoisen jälkimaun. 

4.Erikoiskahvi ”Guatemala La Hermosa”

Täyteläinen, täydellisesti tasapainoitettu kahvi miedoilla hedelmäisillä aromeilla. Nauti makeasta mausta ja tunne aprikoosien, maitosuklaan ja karamellin vivahteet. 

Mistä ostaa parhaimmat kahvipavut?

Paras kahvi tulee ihmisiltä, ​​jotka välittävät kahvista. Pysähdy hetkeksi ja kysy itseltäsi: kuka välittää kahvista ENEMMÄN kuin sinä?

ENSIMMÄINEN vastaus on paikalliset paahtimot kuten kahvikaveri. Kun ostat kahvia suoraan hyvältä paikalliselta paahtimolta; ostat korkealaatuisen, tuoreen paahdetun tuotteen joltakulta, joka välittää kahvista. Ensimmäinen askel ostaessasi hyvää kahvia on tutkia lähistöllä olevia paahtimoita ja kokeilla heidän kahviaan. Parhaimmaksi kahvi verkkokaupaksi olemme päätyneet kahvikaveri.fi

“Kuukauden kahvi” – ostaminen on loistava tapa maistella joitakin maiden parhaista paikallisista paahtimoista ilman, että sinun tarvitsee tehdä tuntikausia tutkimusta. Nämä ovat kuukauden suosikki kahvit, jotka saattavat helpottaa sinua löytämään lemppari tuotteesi.

Ja tässä tulee suurin virhe valittaessa kahvia verkossa. On muutamia paikkoja, joista ei ehdottomasti kannata ostaa kahvia. Vältä näitä paikkoja ostaessa kahvia:

  • Ruokakauppa (myyvät usein huonolaatuisia papuja, joilla on pitkä säilyvyysaika. Ellet halua ostaa perinteistä juhlamokkaa.

Mikä on paras erikoiskahvi?

Kaikista parhaimmaksi kahviksi nousi yllättäen Brazil Santa Luzia erikoiskahvi. Kahvi on täyteläisen ja makean makuinen. Tämä kahvi on saanut erikoisen laadun ja maun ansiosta speciality merkinnän.

1. Erikoiskahvi (pääsiäiskahvipavut)

Juhlitaan kevättä herkullisella kahvilla! 

Tämä pääsiäiselle (kevään ihanimmalle juhlalle!) omistettu rajoitettu erä kahvia on täydellinen seuralainen mukaville juttuhetkille pääsiäispöydän ääressä. Muista ottaa pääsiäiskahvi mukaasi, kun suuntaat kyläilemään rakkaidesi luokse: tuliaiseksi saatu kahvi ilahduttaa aina!

Aromikas, herkkä ja tasapainoinen pääsiäissekoitus on 100 % arabicaa. Pavut ovat peräisin kaukomailta: Brasiliasta, Hondurasista ja Intiasta. 

Tämä kahvi ihastuttaa makujen vivahteikkaalla sinfoniallaan: makeat suklaan ja hasselpähkinän sävyt soittavat ensimmäistä viulua, virkistävät sitrushedelmien vivahteet toimivat upeina aksentteina, kun taas suklaamakeisten hienovarainen jälkimaku viipyy suussa kuin muisto ihanasta laulusta… 

Ainesosat: paahdetut kahvipavut.

Säilytys: säilytä viileässä paikassa, suojattuna suoralta auringonvalolta.

Paras erikoiskahvi

2. Specialty kahvipavut ”Brazil Santa Luzia”

(Kaikkein paras)

Tiimimme mielestä tämä kahvi oli kaikista paras, sillä se on täyteläisen makuinen ja makean aromin vivahteet olivat täydelliset!

Tämä on Brasiliasta tuleva specialty kahvi jota perinteisen kahvin maun ystävät tulevat varmasti arvostamaan. Tämän kahvin tasapainoinen maku yhdistää makeita maidon, suklaan ja karamellin vivahteita virkistävällä kypsien hedelmien aromilla. Tämän kahvin on suunnitellut Jose, jolla on monien vuosien kokemus kahvimaailmasta.

Vuonna 2014 José rakensi oman kuiva myllyn ja päätti keksittyä kahvin laatuun ja maksimaaliseen jäljitettävyyteen. Vuonna 2015 hän perusti kaksi kahviyhtiötä: yksi, Campos Altos-Coffee Export sijaitsi Brasiliassa, kun taas Our Coffees sijaitsi Pohjois-Kaloforniassa. Asiakkaat olivat hämmästyneit: kahvibiljelijä, joka hallitsee kahvinsa eksporttia on erittäin harvinainen.

Kaliforniaan tehtyjen useiden matkojen aikana José loi vahvat siteet kahvi-industrian parhaiden ekperttien kanssaja oppi monista kahvimaailman keksinnöistä, jotka hän otti nopeasti käyttöön omalla maatiloillansa. José rupesi keskittymään laadukkaimpiin specialty kahveihin ja hänen tuotteiden laatu nousi ihan uudelle tasolle. Tämä kahvi on peräisin yhdeltä hänen ainutlaatuisista maatiloista – Fazenda Santa Luzia.

Sen lisäksi tällä kahvilla on Rainforest Alliance sertifikaatti ja ja UTZ sertifikaatti, taaten kestävät käytännöt ja kahvin kasvatusalueen sosiaaliset ja ekonoomiset hyödyt.

Sen erikoisen laadun ja maun ansiosta kahvi on saanut specialty merkinnän.

3. Erikoiskahvi ”Maragogype”

Maragogype -kahvi erottuu muista erityisen suurien kahvipapujen ansiosta. Pavut ovat jopa 40 prosenttia suurempia kuin muut Arabica-lajikkeet ja tunnetaan yleisesti nimellä ”norsupavut”. Hunajan ja kinuskin makea aromi siirtyy sulavasti tasapainoiseen hapokkuuden ja makeuden ensimmäisiin makuvivahteisiin, jättäen myöhemmin mausteisen ja yrttisen pitkäkestoisen jälkimaun.

Kahvissa on mukavan makea maku. Kun avaat kahvipaketin, voit vain ihmetellä kuinka hyvälle se tuoksuu. Erikoisen tästä kahvista tekee sen todella isot kahvipavut. Keittämisen jälkeen tuntuu kuin kahvista saisit ihan kaikki aromit kuppiisi. Suosittelemme tätä kaikille hunajan ja kinuskin ystäville!

Rikkaan luonnon ja Nicaraguan suotuisan ilmaston ympäröimänä viljelijät kasvattavat näitä hienoja kahvipapuja. Mierischin perheomistuksessa olevat kahviviljelmät kokeilevat jatkuvasti erityyppisiä kahvilajikkeita ja erilaisia ​​käsittelymenetelmiä. Jokaiseen kasviin ja marjaan kiinnitetään erityistä huomiota. Viljelylle on ominaista tarkka ympäristönsuojelu. Kemikaaleja ei sallita alle 5 metrin etäisyydellä yhdestäkään vesilähteestä, itse vesi puhdistetaan perusteellisesti ja käytetään uudelleen kahvipapujen käsittelyyn. Lisäksi korkeimpia puita istutetaan suojaamaan kahvikasveja auringolta ja tuulelta ja ne tarjoavat myös suojaa paikalliselle villieläimille. Kaikki tämä mahdollistaa kahvimarjan erityiseen maun.

Poikkeuksellisen laadun ja maun vuoksi kahvi on merkitty specialty kahviksi.

4. Erikoiskahvi ”Guatemala La Hermosa”

Täyteläinen, täydellisesti tasapainoitettu kahvi hedelmäisillä aromeilla. Nauti makeasta mausta ja tunne aprikoosien, maitosuklaan ja karamellin vivahteet.

Jos haluat löytää sisäisen intohimosi kahviin ja rakastat hedelmän makuja, tiimimme voi taata, että tämä tulee olemaan sinun joka päiväinen herkku.

Max Perez vietti lapsuutensa juoksentelemalla ympäriinsä kahviviljelmillä kaukaisessa Guatemalassa. Haaveillessaan jo varhaisesta iässä kahviviljelmän omistamisesta, hän lopulta toteutti unelmansa vuonna 2010. Hän osti kahviviljelmän yhdeltä Guatemalan arvostetuimmalta ja suojatuimmalta kahvialueelta – Acatenango – ja perusti perheensä kanssa maatilan nimeltään “La Hermosa”.

Vaikka plantaasin hoitaminen vaatii paljon työtä, vaivaa, rakkautta ja intohimoa, kahvin erityiseen makuun vaikuttavat myös suuresti upeat tulivuoret ja runsaasti mineraaleja sisältävä maaperä sekä Guatemalan täydellinen ilmasto.

Erityisen laadun ja maun vuoksi kahvi on merkitty Specialty kahviksi. SCA antaa sille 

Miten pidän kahvin hyvänä?

Tiedät, että vastapaahdettu kahvi on kaikista parasta. Mutta tiedätkö kauan voit säilyttää yhtä kahvipussia kerralla? Tästä aiheesta keskustellaan paljon, mutta turvallinen vaihteluväli on mitä tahansa 8–20 päivää siitä, kun kahvi on paahdettu, on parasta.

Parhaat paahtajat kertovat päivämäärän paahtoajasta.

Useimmat kahvin asiantuntijat ovat yhtä mieltä siitä, että papukahvi säilyttää tuoreutensa viikosta kuukauteen paahtamisen jälkeen.

Ota kaikki irti lyhyestä ajasta, jolloin kahvisi on tuoreimmillaan:

Osta vain sitä, minkä tiedät käyttäväsi muutaman viikon kuluttua
Hauduta 30 minuutin kuluessa jauhamisesta.
Säilytä kokonaiset pavut viileässä, kuivassa paikassa (hyvä säilytysastia)
Ja kyllä ​​– kahvisi voi itse asiassa olla liian tuoretta. Odota vähintään 4 päivää paahtamisen jälkeen, koska C02:n (hiilidioksidin) kerääntyminen voi vaikuttaa haitallisesti haudutukseen.