Aeropress ohje – Näin keität Aeropress kahvia

Jos olet aivan uusi kahvinvalmistuksen parissa tai et ole koskaan eksynyt pois klassisesta suodatinkahvin valmistuksesta, saatat ihmetellä… mikä on AeroPress? Ja miksi kaikki puhuvat siitä?

No, lyhyesti sanottuna tämä on innovatiivinen Gravity- ja painekäyttöinen kahvipuristin, jonka keksi vuonna 2005 Alan Adler, joka omisti Flying-levyyhtiön. Se on myös suosittu manuaalinen haudutusmenetelmä erityisesti usein matkustavien ihmisten keskuudessa, koska se on halpa, helppokäyttöinen ja uskomattoman pienen kokoinen, jonka saa helposti otettua mukaan reissuun. Siitä on tulossa niin suosittu, että olet ehkä jopa kuullut AeroPressin maailmanmestaruuskilpailuista!

Nyt kun olemme selvittäneet mikä Aeropress tarkoittaa, Voitkin lukea AeroPress-kahviarvostelumme saadaksesi selville kaikki sen ominaisuudet ja päättää, onko se oikea vaihtoehto sinulle.

Alla näet tiimimme mielestä parhaimmat Aeropress kahvinkeittimet! Myös alempaa löytyy Aeropress ohje, kuinka valmistaa parasta Aeropress kahvia.

1. Aeropress

Aeropress on kunnon keksintö kahvimaailmassa! Aeropress antaa sinun yhdistää espresso- ja tavallisen bistrokahvin keittämisen, tällä välineellä saat aromikasta ja maukasta kahvia, missä ikinä oletkin! Puristimen pieni koko helpottaa aeropressin mukaan ottamista luontoon, veneretkelle tai vain kätevästi kotikäyttöön. Laite on 13,8 cm korkea osien ollessa yhdessä. Aeropressin mukana tulee 100 kappaletta suodatinpusseja, kahvimittalusikka ja suppilo.

2. AeroPress -kahvinkeitin

Espressokeitin, pressopannu, kylmäuutto – you name it. Monet meistä ovat kiitollisia siitä, että kahvin valmistusta on kehitetty viimeisen vuosikymmenen aikana. Mutta hyvää voi olla myös liikaa. AeroPress-kahvinkeittimellä poistat kaiken ylimääräisen. Keittoaika lyhenee minuutilla. Se ei käytä virtaa, joten se on helppo käyttää. Laita puhdas suodatin ja kaada kahvi. Kymmenen sekunnin sekoittamisen jälkeen kahvi puristuu hitaasti kuppiin.

3. Slurp Moderni tarjous!

SLURP moderniin kuuluu Wilfa WSCG-2 -kahvimylly, Digitaalinen vaaka ja Aeropress.  Moderni Aeropress on ainutlaatuinen kahvilaite, joka on noussut suosioon puhtaan sekä erittäin pehmeän ja aromaattisen kahvinsa ansiosta. Maailman huippubaristat esittelevät Aeropressille vuosittain kymmeniä uusia reseptejä, joten vaihtoehtoja riittää. Tällä ratkaisulla valmistat elämäsi innovatiivisimmat kahvit. Kerro meille oma reseptisi!

 

Näin valmistat Aeropress kahvia

Aeropressillä kahvin valmistaminen on nopeaa ja mukavaa. Laitteelle on olemassa lähes niin paljon eri reseptejä kuin on käyttäjiäkin, ja vain hyvin harva käyttää laitteen valmistajan suosittelemaa alkuperäistä valmistusohjetta. Jos haluat valmistaa herkullista kahvia myös ollessasi matkoilla, nappaa Aeropress mukaan matkalaukkuun, ja tulosta tästä resepti mukaan.

Näin valmistat 2 desilitraa Aeropress kahvia meidän ohjeellamme:

Keittoaika: ~2:00 min
Valmista kahvia: ~ 2 dl
Jauhatus: Suodatinjauhatusta hienompi. Wilfan myllyllä Aeropress karkeus.
Kahvin ja veden suhde: 14g kahvia, 200g vettä

 1. Kokoa Aeropress, ja kaada sen läpi kuumaa vettä, esilämmittäen samalla muoviosat tasaisemman uuton takaamiseksi. Kun vesi on valunut pois, lisää kahvi sylinteriin huuhdellun suodatinpaperin päälle, käytä tässä apuna suppiloa. Heilauta sylinteriä hieman, jotta kahvi levittyy tasaisesti suodantinpaperin päälle.
 2. Kaada 200g vettä sylinteriin mahdollisimman nopeasti, ja sekoita bambutikulla pikaisesti, mutta huolellisesti.
 3. Luo ilmatasku laittamalla mäntä paikalleen, ja anna kahvin uuttua 1:00 minuutti.
 4. Kun kahvi on uuttunut, ota mäntä pois, ja sekoita bambutikulla vielä pari kierrosta. Tämä tapahtuu aikavälillä 1:05-1:20.
 5. Aseta mäntä takaisin, ja aloita rauhallinen painallus, jonka tulisi kestää noin 30 sekuntia.
 6. Painalluksen loppupuolella kuulet sihisevän äänen, jonka jälkeen kahvi on valmista nautittavaksi.
 7. Uuttoajan tulisi olla kokonaisuudessaan noin 1:45-1:55 minuuttia, riippuen kahvin jauhatuskarkeudesta.

Vinkkejä: 

 • Voit muutella kahvin ja veden suhdetta, sekä jauhatuskarkeutta makumieltymystesi mukaan.
 • Saat voimakkaampaa kahvia, kun jauhat kahvisi hienommaksi tai vähennät veden määrää.
 • Kahvipurut löytävät helpoimmin tiensä bioroskikseen, kun kierrät suodatinpidikkeen auki ja painat männän loppuun asti bioroskiksen päällä.
 • Aeropress kannattaa huuhdella heti käytön jälkeen kuumalla vedellä.

Parhaat aeropress kahvinkeittimet

1. Aeropress

(Kompaktein)

AeroPress on aivan omanlaisensa kahvinvalmistusväline, joka on saavuttanut suuren suosion kahviharrastajien keskuudessa. Valmistusprosessin lopputuloksena saat samettisen pehmeää kahvia, joka yksinkertaisesti maistuu todella hyvältä.

Laitteen käyttäminen on yksinkertaista. AeroPress koostuu männästä ja sylinteristä. Suodatinpaperi laitetaan sylinterin pohjaan kiinni ruuvattavaan suodatinpidikkeeseen, ja sylinteriin lisätään kahvipurut ja kuuma vesi. Kevyen sekoituksen jälkeen kahvi painetaan männän avulla hitaasti suodatinpaperin läpi suoraan kuppiin.

AeroPressin kanssa on helppo kokeilla eri reseptejä, ja löytää oma tapansa valmistaa kahvia. Esimerkiksi YouTubesta löytyy läjäpäin videoita AeroPress käytöstä.

Laite on 13,8 cm korkea osien ollessa yhdessä. Aeropressin mukana tulee 100 kappaletta suodatinpusseja, kahvimittalusikka ja suppilo.

2. AeroPress -kahvinkeitin

(Edullinen)

Espressokeitin, pressopannu, kylmäuutto – you name it. Monet meistä ovat kiitollisia siitä, että kahvin valmistusta on kehitetty viimeisen vuosikymmenen aikana. Mutta hyvää voi olla myös liikaa. AeroPress-kahvinkeittimellä poistat kaiken ylimääräisen. Keittoaika lyhenee minuutilla. Se ei käytä virtaa, joten se on helppo käyttää. Laita puhdas suodatin ja kaada kahvi. Kymmenen sekunnin sekoittamisen jälkeen kahvi puristuu hitaasti kuppiin. Saat kahvia, joka on valmistettu parhailla periaatteilla sekä presso- että espressokahvista. Se tekee aromista pehmeän ja vahvan. Kahvinkeittimen mikrosuodattimella voit valmistaa hienoksi jauhettuja papua, jotka antavat maulle enemmän syvyyttä. Lopputulos tekee vaikutuksen maailman parhaimpiin baristoihin. Joidenkin mielestä sillä saadaan parempaa kahvi kuin satoja euroja maksavilla koneilla.

Lisätiedot:

 • Laatukahvia minuutissa
 • Rikas maku, ei kitkeryyttä
 • Ei käytä virtaa
 • Helppo käsitellä

3. Slurp Moderni tarjous!

(Paras diili)

Moderni Aeropress on ainutlaatuinen kahvilaite, joka on noussut suosioon puhtaan sekä erittäin pehmeän ja aromaattisen kahvinsa ansiosta. Maailman huippubaristat esittelevät Aeropressille vuosittain kymmeniä uusia reseptejä, joten vaihtoehtoja riittää. Tällä ratkaisulla valmistat elämäsi innovatiivisimmat kahvit. Kerro meille oma reseptisi!

Kätevän kokonsa ansiosta laite kulkee mukana missä tahansa, vaikka mökkireissulla tai hotellihuoneessa.  Samoin näppärä digitaalinen vaaka sujahtaa pienimpäänkin taskuun. Tarvitset ainoastaan kuumaa vettä ja hyvää kahvia. Pakettiin kuuluu myös Wilfan kahvimylly, jolla on helppo jauhaa tarvittava määrä kahvia. Lisäksi keittimen mukana tulee 350 suodatinpaperia.

SLURP moderniin kuuluu Wilfa WSCG-2 -kahvimylly, Digitaalinen vaaka ja Aeropress.

Kuinka pestä Aeropress?

Kun olet valmistanut kahvin, voit irrottaa aeropressin suodattimen korkin pitäen sitä roskakorin päällä. Jos korkki ei heti irtoa helpolla, kopsauta sitä hieman niin sen pitäisi irrota. Laita kahvinporot suoraan roskakoriin (tai kompostiastiaan) – Tämä on paljon siistimpi ja helpompi prosessi kuin käytetyn muiden kahvikoneiden puhdistaminen. Pese ja kuivaa sitten Aeropress samalla tavalla kuin mikä tahansa muu laite. Myös Aeropress on astianpesukoneen kestävä.

Kuinka testasimme keittimet?

Testaajamme käyttivät jokaista tuotetta yhden viikon ajan kahvin valmistukseen. Testaajat huomioivat ohjeet, vaiheiden lukumäärän ja tuotteen monimutkaisuuden, sekä kuinka jäykkä tai käyttäjäystävällinen keitin oli. Testaajamme pohti myös sitä, kuinka helppoa kutakin tuotetta olisi käyttää kotona, töissä tai ulkona. Parhaat tuotteet olivat yksinkertaisia ​​ja helppokäyttöisiä. Pahimmillaan testaajamme olivat hämmentyneitä tai kipeillä käsillä.

Tähän artikkeliin valitsimme parhaimmat tuotteet, joita on helpointa käyttää ja myös niiden hinta-laatusuhteen perusteella.